ZORAN MILANOVIĆ OBJASNIO ZAŠTO JE DRASTIČNO PROMIJENIO STAV O ŽELJKU KOMŠIĆU: “Dao sam im podršku, pa su me prevarili; to sada rade i Hrvatima…”

...To nije politika mijenjanja stava, to je politika sazrijevanja i sagledavanja nečije prijevarne prirode. Tu ne mislim na Lagumdžiju, Lagumdžija nije nacionalist."

  • Vijesti

  • 13. Jul. 2021  13. Jul. 2021

  • 6

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović danas je objasnio zašto je 2010. godine u predizbornoj kampanji dao podršku Željku Komšiću, a sada istupa protiv njega.

Milanović je istakao kako je bio prevaren.

“Ja sam im dao podršku pa su me prevarili. To sada rade i Hrvatima. To nije politika mijenjanja stava, to je politika sazrijevanja i sagledavanja nečije prijevarne prirode. Tu ne mislim na Lagumdžiju, Lagumdžija nije nacionalist, on je druga priča. Komšić se naprosto ugradio i to njemu paše”, zaključio je on.

Dodao je kako sve što govori govori u dobroj vjeri te da vjeruje da će se hrvatski narod u BiH izboriti za svoja prava.

“Kad prođete ovih sto i nešto kilometara od Mostara do Livna vidite da je to naprosto nešto neiskorjenjivo, bez europskih fondova, uz nekakvu pomoć hrvatske države koja je započela istinski u mom mandatu, a nastavila se za vrijeme ove vlade na dobar način. Ovo nisu nikakvi luzeri, ovo je čvrsta politička zajednica ljudi koja želi svoja temeljna prava. Simbolički u Predsjedništvu i stvarno u Domu naroda, a ne da se pripadnici druge nacije predstavljaju kao Hrvati i glasuju onako kako im kaže čaršija. To je nepravda, to ne nepošteno”, zaključio je Milanović, prenosi N1

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...