PRESTIŽNA NAGRADA OTIŠLA U RUKE ROĐENE SARAJKE: Tijana Prostić odlikovana Međunarodnom nagradom Katalonije za doprinos u borbi protiv pandemije

Tijana Prostić, rođena Sarajka, koja već skoro 30 godina živi u Španiji, odlikovana je nagradom za doprinos u borbi protiv pandemije koronavirusa.

  • Mini market

  • 13. Jul. 2021  13. Jul. 2021

  • 0

Kako su prenijeli katalonski mediji, Tijanina majka je također bila medicinska sestra, te je joj iskustvo njene majke mnogo pomoglo u odabiru svoje profesije

Tijana Prostić, rođena Sarajka, koja već skoro 30 godina živi u Španiji, odlikovana je nagradom za doprinos u borbi protiv pandemije koronavirusa.

Prostić je glavna medicinska sestra u jednoj katalonskoj bolnici, a Vlada Katalonije je odlikovala Međunarodnom nagradom Katalonije, jednom od najprestižnijih nagrada koju uručuje ova španska pokrajina.

Ona je, naime, svrstana među četiri strane žene koje su dale najveći doprinos u borbi protiv pandemije koronavirusa u Kataloniji.

Kako su prenijeli katalonski mediji, Tijanina majka je također bila medicinska sestra, te je joj iskustvo njene majke mnogo pomoglo u odabiru svoje profesije.

Tijanu katalonski mediji opisuju kao vedru i smirenu osobu, koja je u najtežim momentima pandemije predano i marljivo radila svoj posao.

Inače, Međunarodnu nagradu Katalonije su ranije, između ostalih, dobili bivši američki predsjednik, Jimmy Carter, bivši brazilski predsjednik Lula da Silva i poznati južnoafrički nadbiskup Desmond Tutu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...