"TVOJA ŽENA I DJECA NEĆE ZNATI DA JEDU TVOJE MESO": Slučaj KANIBAL drma Bugarsku, Bojko Borisov na udaru

Bivši premijer Bugarske pozvan na saslušanje

  • Svijet

  • 14. Jul. 2021  

  • 1

Bivši bugarski premijer Bojko Borisov izjavio je danas da ga je ministar unutrašnjih poslova Bojko Raškov pozvao u policiju na saslušanje. Kako javljaju tamošnji mediji, on je pozvan, jer je navodno prijetio jednom bugarskom biznismenu.

"Pozvao me je na saslušanje u četvrtak", rekao je Borisov novinarima, piše bugarski portal "Novinite".

Slučaj datira iz 2010. godine kada je Borisov bio na vlasti i kada je anonimni svjedok optužio Borisova da mu je prijetio riječima "tvoja žena i djeca neće znati da jedu vaše meso", zbog čega je cijeli slučaj nazvan "kanibal".

V.d. ministra unutrašnjih poslova Raškov pozvao je Borisova na saslušanje iako Raškov kao ministar ne može da pozove osumnjičenog na saslušanje već to može da učini samo istražni službenik.

Raškov je nedavno komentarisao da bi Borisov trebalo da bude ispitan nakon parlamentarnih izbora, podsjećajući na stara svedočenja kada je Borisov spasio svog ministra od zatvora tako što je prisliljavao svjedoke na slučaju.

Kako se navodi, svjedok u slučaju protiv Borisova je biznismen, čije ime još uvijek nije objelodanjeno.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...