IZ GRUPE “PRAVDA ZA DŽENANA” NAKON DANAŠNJE ODLUKE SUDA: “Arijanu Memić je ovo veoma pogodilo…”

"Uz porodicu Memić smo od samog početka i znamo koliko je Arijana jaka, koliko nikada nije dopustila da je bilo kakva reakcija, bilo kakava laž zaustavi na njenom putu – putu ka pravdi za svoga brata."

  • Društvo

  • 16. Jul. 2021  16. Jul. 2021

  • 1

Šokirani smo i jako uznemireni zbog ovakve današnje odluke. Objavljeno je to na Facebook stranici "Pravda za Dženana", nakon što su Alisa Ramić (ranije Mutap), Zijad Mutap, Hasan Dupovac, Josip Barić i Muarmer Ožegović pušteni iz pritvora.

"To ne znači da su oni oslobođeni, mjere zabrane su im izrečene, a čekamo na potvrđivanja optužnice u narednim danima. Uzeli ste nam Dženana na pravdi dragoga Boga, nećemo vam dopustiti da uzmete još jedno naše dijete! Zapamtite to!", navedeno je na stranici u komentaru na odluku Suda BiH da pet osumnjičenih za prkirivanje dokaza u predmetu "Dženan Memić" pusti iz pritvora.

Kako su naveli, Arijanu Memić, sestru stradalog Dženana, ova odluka je veoma pogodila.

"Uz porodicu Memić smo od samog početka i znamo koliko je Arijana jaka, koliko nikada nije dopustila da je bilo kakva reakcija, bilo kakava laž zaustavi na njenom putu – putu ka pravdi za svoga brata. Punih pet i po godina si stajala uspravno, danas su te uspjeli udariti nisko. Ovaj udarac jeste težak, ali imaš sve nas, da ti čuvamo leđa, da te ako treba i na rukama nosimo do pobjede! Uznemirli su tebe, uznemirili su i nas, ali bićeš ti nama dobro ako Bog da", navedeno je.

Optuženi u ovom predmetu se terete da su 8. februara 2016. godine pristupili grupi za organizirani kriminal, koju je formirao Zijad Mutap i drugi, a koja je nastala s ciljem prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić zadobio teške tjelesne povrede usljed kojih je 15. februara 2016. godine preminuo u Kliničkom centru Sarajevo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...