"BAŠ SE ZALJULJALO, BILO JE POPUT EKSPLOZIJE...": Zemljotres rano jutros uznemirio građane Bosne i Hercegovine, epicentar je bio u...

Bosnu i Hercegovinu je rano jutros nešto poslije tri sata pogodio zemljotres.

  • Hronika

  • 19. Jul. 2021  19. Jul. 2021

  • 2

Prema podacima Evropskog mediteranskog seizmološkog centra (EMSC), epicentar zemljotresa je bio 26 kilometara jugoistočno od Konjica, a jačina oko 2,9 stepena po Richteru.

Prema komentarima koje su ostavili pratioci stranice EMSC-a, potres se osjetio i u Mostaru te u Jablanici.

"Bila su dva. Pokušavao sam spavati, probudili su me, sada se bojim vratiti se u krevet", jedan je od komentara iz Mostara, dok drugi pratilac navodi: "Poput eksplozije. Kratko, ali snažno dovoljno da me probudi. Bilo je usred ničega i bilo je primjetno samo u Mostaru? Zašto ovdje osjećamo sve ove potrese tako snažno?"

Jedan od građana Mostara napisao je da je "baš bilo nezgodno. Nimalo prijatno. Pomišljao sam već da izađem vani".

"Baš se zaljuljalo i probudilo me, neugodno", posvjedočio je jedan građanin iz Konjica, dok je pratilac EMSC-a iz Jablanice naveo: "Uhvatio me u WC-u. Kratko, ali snažno. Prvo tutnjavina iz dubine, zatim ljuljanje."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...