FK PARTIZAN SE OGRAĐUJE OD NAVIJAČA: Vrijeđali Vučića u Novom Sadu, u pitanju su ove DVIJE riječi…

"Vučiću, pe***u", grmilo je s tribina, a čulo se i u prijenosu meča.

  • Regija

  • 19. Jul. 2021  19. Jul. 2021

  • 3

Fudbalski klub Partizan oglasio se saopćenjem za javnost u kojem se ogradio od grupe navijača koja je pogrdno skandirala predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću na utakmici sa Proleterom u Novom Sadu.

Popularni "Parni valjak" odlično je počeo sezonu i uvjerljivo je slavio sa 4:0, ali skanidranja s tribina upućena Vučiću nisu prošla neopaženo.

"Vučiću, pe***u", grmilo je s tribina, a čulo se i u prijenosu meča.

"Fudbalski klub Partizan se ograđuje od grupe 'navijača' koji su na stadionu 'Karađorđe' u Novom Sadu, tokom utakmice Proleter - Partizan, pogrdno skandirali i vrijeđali predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića. FK Partizan se protivi političkim parolama i zloupotrebama navijača na stadionima u političke svrhe. Ističemo da nijedan član aktuelne uprave FK Partizan ne bi sebi dozvolio da podrži vrijeđanje institucija države Srbije.

Fudbalski klub Partizan nije bio organizator utakmice i zato ne može da snosi odgovornost za neprimjereno ponašanje grupe navijača na zapadnoj tribini. Istovremeno, FK Partizan zahvaljuje navijačima na južnoj tribini i većini gledalaca na zapadnoj tribini stadiona 'Karađorđe' zbog fer i sportskog navijanja i podrške našem timu, koji je na gostujućem terenu, uz odličnu igru, ostvario uvjerljivu pobjedu u prvom kolu Ling Long Super lige", navodi se u saopćenju.

Iz beogradskog kluba su dodali da prepoznaju i podržavaju sve napore predsjednika Vučića i ostalih institucija države, koji doprinose da se kvalitet fudbala i sporta u Srbiji podigne na viši nivo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...