FORTO U BEOGRADU PODIJELIO HEDIJU: Uručio 2.000 vaučera za "ODMORI U SARAJEVU"

Ovo je odgovor Vlade Kantona Sarajevo na odluku Vlade Republike Srbije da u jeku trećeg talasa pandemije koronavirusa donira 20.000 doza vakcina građanima KS.

  • Društvo

  • 19. Jul. 2021  20. Jul. 2021

  • 2

Zdravstveni radnici Republike Srbije koji su angažirani u COVID odjeljenjima bit će korisnici programa "Odmori u Sarajevu", koji je kreiran kao odgovor Vlade Kantona Sarajevo na odluku Vlade Republike Srbije da u jeku trećeg talasa pandemije koronavirusa donira 20.000 doza vakcina građanima KS.

Ovo je danas potvrdio ministar zdravlja Republike Srbije Zlatibor Lončar tokom uzvratne posjete delegacije Vlade Kantona Sarajevo, na čelu s premijerom Edinom Fortom, ministrom zdravstva Harisom Vranićem i direktorom Turističke zajednice KS Kenanom Magodom.

Premijer Forto se i ovom prilikom zahvalio za donirane vakcine te naveo da je vrijednost programa 410.000 KM, za čiju implementaciju je Vlada KS zadužila Turističku zajednicu KS.

"Građani Sarajeva neće zaboraviti humanost države Srbije u trenucima kada nam je pomoć bila najpotrebnija, kada nismo imali nijednu dozu vakcina. Upravo zato želimo da se zahvalimo zdravstvenim radnicima Srbije, ljudima koji su godinu i više radili u crvenim zonama, koje ovim putem pozivam da se prijave za vaučere i da dođu u Sarajevo, da besplatno odsjednu u nekom od naših hotela, da se lijepo i ugodno odmore u društvu prijatelja", istakao je Forto.

Ministar Lončar je iznio stav da se nijedna zemlja samostalno ne može izboriti s pandemijom koronavirusa te najavio da će Vlada Republike Srbije nastavit pomagati naročito zemljama u regionu u borbi s koronavirusom na dobrobit svih građana u regionu.

Program "Odmori u Sarajevu", kao i turistička ponuda glavnog grada Bosne i Hercegovine, danas je promoviran u Kulturnom centru Beograda u organizaciji Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...