"ONAKO, KAO SRBIN - SRBINU...": Milan Dunović oštro uzvratio Aleksandru Vulinu...

Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Milan Dunović reagovao je danas na izjave Aleksandra Vulina, ministra unutrašnjih poslova Republike Srbije, pozvavši ga da Bosnu i Hercegovinu ostavi na miru.

  • Mini market

  • 21. Jul. 2021  21. Jul. 2021

  • 1

- Vulinu nije jasno da Republika Srpska nije i ne može biti država. Bilda svoj ego objašnjavajući nam gdje može ili ne može da proslavi slavu te podijeli hljeb. Sve su to, u najmanju ruku, neozbiljne priče, nedostojne nekoga ko se nalazi na ministarskoj poziciji u Srbiji - ističe Dunović.

Istovremeno smatra zabrinjavajućim što sa pozicije ministra unutrašnjih poslova Srbije Vulin danima upućuje opasne izjave spram Bosne i Hercegovine, potcrtavajući da spominjanje "srpskog sveta“ nije ništa drugo nego priča o "velikoj Srbiji" te pitajući se da li je "dotični uopšte svjestan apsurdnosti svojih izjava i opasnosti koju one mogu prouzrokovati".

- Omalovažavanje institucija Bosne i Hercegovine i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića, pokušaj oživljavanja ideje 'velike Srbije' i verbalizacija ličnih frustracija nisu nešto što može biti na liniji dobrosusjedskih odnosa. Tužno je ko sve obavlja značajne funkcije u državnom vrhu Srbije - navodi se u reakciji.

U tom kontekstu, Dunović poziva Vulina da zaboravi svoje dječačke snove i posveti se poslu za koji ga građani Srbije plaćaju.

- Ministre Vulin, da vam poručim, onako, kao Srbin Srbinu: Sa mnom ne možete podijeliti hljeb, a sigurno ni Bosnu i Hercegovinu. Zaboravite svoje dječačke snove i posvetite se poslu za koji vas građani Srbije plaćaju. Bosnu i Hercegovinu ostavite na miru - navodi se u reakciji potpredsjednika Federacije BiH Milana Dunovića, saopćeno je iz njegovog kabineta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...