U LAŽI SU KRATKE NOGE: Direktor sarajevske Hitne pomoći Adem Zalihić već tri godine član je stranke...

Direktor Hitne pomoći Adem Zalihić jučer je u "Danu uživo" na N1 kazao kako će uskoro postati zvanično član Stranke demokratske akcije (SDA).

  • Mini market

  • 22. Jul. 2021  22. Jul. 2021

  • 1

No, izvori iz ove stranke kazali su za N1 da je Zalihić član SDA još od 2018. godine te su dostavili dokumentaciju.

N1 je dostavljen i zapisnik sjednice Kadrovske komisije Kantonalnog odbora SDA, održane 19. aprila 2018. godine, na kojoj je Zalihić imao intervju pred članovima ove komisije, jer je predložen za funkciju direktora Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS.

altIzvor : N1

Na tu funkciju ga je predložila Grupa za zdravstvo Savjeta KO i OO SDA Centar. Odgovarao je na pitanja Mahira Devića, Mirze Čelika, Jasmina Terovića, Avde Vatrića i Adema Zolja i odluka je jednoglasno usvojena.

Od izvora iz SDA za N1 je rečeno kako je Zalihić predložen na ovu funkciju kao član SDA, a ne kao nestranački kadar. U prilog tome dostavili su i njegovu člansku karticu.

altIzvor : N1

Podsjetimo, Zalihić je jučer izjavio za N1 kako se druži sa političarima iz SDA zato što tu stranku smatra “najdržavotvornijom strankom”, a nakon toga je “otkrio” kako će ”vrlo brzo postati zvanično član SDA”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...