TURISTIČKA SEZONA POD UPITNIKOM: Hrvatska uvodi strožije mjere za Jadran, stigla podrška iz...

Nove mjere na Jadranu trebale bi spasiti turističku sezonu.

  • Ekonomija

  • 22. Jul. 2021  22. Jul. 2021

  • 0

Danas se sastaju predstavnici dalmatinskih štabova nakon što je Davor Božinović najavio pooštravanje mjera na Jadranu zbog širenja delta soja, a Dino Kozlevac iz istarskog štaba najavljene mjere podržava. U Istri su, naime, već prošle sedmice negodovali i rekli kako ispaštaju zbog tuđe neodgovornosti.

- Mjere nisu restriktivne, mjere pooštravaju odgovornost. Sve će se moći održati, sve će se moći napraviti od pojedinih eventa i događaja, ali moraju biti strogo kontrolirani i mora se nadzirati kako će to biti. To ne mogu kontrolirati volonteri, to moraju kontrolirati ljudi koji imaju ovlast da, ako neko krši mjere, da zatvore objekt, nažalost. Ja se nadam da neće doći do toga - smatra Dino Kozlevac.

- I ima sada puno toga, beach barova, ovih druženja, onih druženja i to ne treba samo staviti pod kontrolu, ne zabraniti, ali fešte općeg tipa, nije vrijeme sad. Ne možemo feštati po naselju od jutra do mraka, jer se to ne može kontrolirati - zaključio je u razgovoru za Dnevnik.hr.

Podsjetimo, Hrvatska od ponedjeljka za turiste iz Velike Britanije, Rusije i Kipra uvodi obavezan negativan test na Covid-19 bez obzira na to jesu li vakcinisani.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...