I GRLIĆ-RADMAN OD ČOVIĆA DIGAO RUKE: Ministar vanjskih poslova Hrvatske manji od makovog zrna, pogledajte šta je izjavio pred kolegom iz Austrije…

Prilikom posjete Zagrebu odluku visokog predstavnika Inzka, uz hrvatskog, komentirao je i austrijski ministar vanjskih poslova Alexander Schallenberg.

  • Regija

  • 24. Jul. 2021  24. Jul. 2021

  • 2

- Ako to ide u smjeru jačanja suradnje i traženja onog rješenja koje će zapravo zadovoljiti sve one potrebe koje se očekuju od visokog predstavnika, a Hrvatska je isto tako na tom putu, znači stabilna, funkcionalna, prosperitetna BiH, onda mi pozdravljamo svaki oblik koji pridonosi miru, stabilnosti i suživotu triju konstitutivnih naroda i ostalih građana u BiH, naveo je Goran Grlić Radman, ministar vanjskih i europskih poslova RH.

- Bosna i Hercegovina treba sama stvoriti pretpostavke da joj više ne treba visoki predstavnik s ovlastima koje sežu prilično daleko. Iako to možemo emotivno doživjeti i mentalno shvatiti, žalimo što se moralo posegnuti za takvim mjerama, istaknuo je Alexander Schallenberg, austrijski ministar vanjskih poslova.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...