O OVOME BRUJI ŠPANIJA: Transfer Miralema Pjanića je gotova stvar, reprezentativac Bosne i Hercegovine mora prihvatiti samo jedan uvjet…

U prošloj sezoni Miralem Pjanić je odigrao svega 30 utakmica za Barcu, a tek na njih 11 bio je starter.

  • Sport

  • 24. Jul. 2021  

  • 0

Juventus je zainteresovan da vrati bh. veznjaka. Ipak, žele prvo prodati Aarona Ramseyja kako bi stvorili mjesto za Pjanića, ali tu je još jedan jako bitan uvjet.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine morat će smanjiti platu. Juventus ne žele da mu plaćaju 8.5 miliona eura koliko ima na Camp Nouu i 31-godišnji veznjak će morati da se odrekne nekoliko miliona ako želi u Torino.

Katalonski Sport navodi da je Pjanić spreman da smanji primanja kako bi se vratio tamo gdje mu je najbolje i da se uskoro očekuje finalizacija pregovora.

Pjanić je od 2016. do 2020. godine igrao za Juventus. Nastupio je u 178 utakmica, zabio je 22 gola i osvojio je četiri titule prvaka.

Glasine da bi Pjanić ovog ljeta mogao napustiti Camp Nou postale su zvanične.

Direktor katalonskog giganta Mateu Alemanty govorio je na press konferenciji o mogućem odlasku Miralema Pjanića i Samuela Umtitija iz kluba u ovom prijelaznom roku.

"Oba igrača imaju velike karijere, ali prošle sezone nisu mnogo igrali. Poznata nam je situacija i razmatramo mogućnosti da im nađemo druge klubove. Oni također žele pronaći tim u kojem će više igrati", izjavio je Alemany.

Miralem Pjanić je u Kataloniju stigao prošlog ljeta iz Juventusa, dok je u suprotnom pravcu poslat Arthur Melo.

U prošloj sezoni Pjanić je odigrao samo 30 utakmica za Barcu, a tek na njih 11 bio je starter.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...