LJUTA JE DODIKOVA ZASTUPNICA: Vulićka potpisala peticiju, pa poručila: "Sarajevo će prvi put da vidi šta je srpsko jedinstvo..."

Kazala je da se radi o "podršci opstanku Republike Srpske, a protiv svega što je nametnuto".

  • Mini market

  • 24. Jul. 2021  24. Jul. 2021

  • 13

U Doboju je organizirano potpisivanje peticije kojom se ne prihvata nametanje zakona o zabrani negiranja genocida, o čemu je odluku donio visoki predstavnik Valentin Inzko. Potpisala ju je i zastupnica u Parlamentu BiH Sanja Vulić (SNSD), poručivši da će "prvi put političko Sarajevo da vidi šta je srpsko jedinstvo".

Kazala je da se radi o "podršci opstanku Republike Srpske, a protiv svega što je nametnuto", javlja RTRS.

"Ponosna sam danas što danas kao građanin i poslanik imam priliku da potpišem ovu peticiju i sigurna sam da će po prvi put političko Sarajevo da vidi šta je srpsko jedinstvo", izjavila je Vučić.

Prema njenim riječima, slične aktivnosti organizovane su širom bh. entiteta Republika Srpske, između ostalih danas će biti i u Bijeljini.

Član Predsedništva BiH Milorad Dodik zvanično je pokrenuo i prvi potpisao peticiju kojom se ne prihvata nametanje zakona o zabrani negiranja genocida.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...