SEMIR EFENDIĆ JAVNO PROZIVA PREMIJERA KS: "Forto dvije sedmice nije imao vremena za sastanak o..."

Kako je podsjetio, provođenje peticije putem mjesnih zajednica započeto je 7. juna, a završeno je 8. jula. Prikupljeno je ukupno 5.456 potpisa stanovnika ovih mjesnih zajednica gdje ima ukupno 12.365 stambenih jedinica u zgradama kolektivnog stanovanja.

  • Društvo

  • 24. Jul. 2021  

  • 1

Načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić na Facebooku se ponovo oglasio povodom problema parkinga u ovoj općini. Rekao je da od premijera KS Edina Forte protekle dvije sedmice tražio termin za sastanak o ovoj problematici, ali da u njegovom rasporedu nije bilo vremena.

"Nakon zbora građana mjesne zajednice Saraj Polje, a u vezi sa problematikom saobraćaja u mirovanju u našoj općini i korištenja javnih garaža u naseljima Saraj Polje i Dobrinja kojima upravlja KJKP RAD provedena je peticija u pet mjesnih zajednica kojom se od Vlade Kantona i resornih ministarstava traži smanjenje cijena zakupa na gornjim nenatkrivenim etažama garaža, hitan početak ulaganja u objekte garaža u koje se od rata do danas nije uložila ni marka, te da ukoliko to nisu u mogućnosti upravljanje nad garažama prenesu na općinu jer je stanje objekata očajno, a gornje etaže garaža uglavnom neiskorištene", objasnio je Efendić.

Kako je podsjetio, provođenje peticije putem mjesnih zajednica započeto je 7. juna, a završeno je 8. jula. Prikupljeno je ukupno 5.456 potpisa stanovnika ovih mjesnih zajednica gdje ima ukupno 12.365 stambenih jedinica u zgradama kolektivnog stanovanja.

Kako je dodao, to znači da je blizu 50 posto stanovnika ovih naselja potpisalo peticiju što je izuzetno veliki procenat uzevši u obzir da veći broj stanovnika u vrijeme prikupljanja potpisa nije zatečen na kućnoj adresi kao i da veći broj starijih stanovnika ne posjeduju motorno vozilo.

"Od premijera Kantona Sarajevo Edina Forte protekle dvije sedmice tražili smo termin za sastanak kako bi mu uručili peticiju i objasnili značaj rješavanja nagomilanih problema saobraćaja u mirovanju. Nažalost u rasporedu premijera nije bilo vremena za ovaj sastanak. Pozivam ga javno da u sljedećoj sedmici odredi termin u kojem ćemo mu uručiti potpise više od pet hiljada stanovnika naše općine koji zahtijevaju da se promijeni način upravljanja javnim garažama. Ni on ni Vlada nemaju pravo ignorisati ovakve zahtjeve građana koji nemaju nikakve političke pozadine nego su problem naše svakodnevnice", napisao je Efendić.

Ukoliko premijer ne odredi termin, peticiju će uručiti na protokol Vlade Kantona, a nakon toga u odnosu na odgovor Vlade odrediti dalje korake.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...