VUČIĆ POKAZAO NAJJEZIVIJU FOTOGRAFIJU: Ovako su Belivuk i ekipa kasapili ljude, procedura JEZIVA! (UZNEMIRUJUĆI FOTO)

"Govorimo o sukobu dva klana koji je uvezen iz Crne Gore", rekao je Vučić i naglasio da je Milošević nastradao ni kriv ni dužan.

  • Hronika

  • 24. Jul. 2021  24. Jul. 2021

  • 2

U emisiji je prikazan ekskluzivni snimak ubistva Vlastimira Miloševića 30. januara 2017. godine na tramvajskim šinama u Ulici 27. marta u Beogradu za koje je bio osumnjičen Veljko Belivuk.

"Govorimo o sukobu dva klana koji je uvezen iz Crne Gore", rekao je Vučić i naglasio da je Milošević nastradao ni kriv ni dužan.

Inače predsjednik Srbije je izjavio da su napadi na njega krenuli od momenta kada je pitao ko je mijenjao DNK u slučaju ubistva na šinama da je od tada krenulo njegovo prisluškivanje.

"Govorimo o sukobu dva klana koji je uvezen iz Crne Gore", rekao je Vučić.

Vučić je pojasnio da je karatista Milošević ubijen samo zato što je sprečavao Velju Nevolju da zaposjedne splavove.

"Smetao im je da unose drogu na splavove. Neke od njih je pretukao jer je bio fizički jači. Inače je bio kum Marka Miljkovića koji se čak i hvalio da je kralj, jer je ubio dva svoja kuma", rekao je Vučić.

 Vučić ispričao je kako je tekla procedura ubijanja i mučenja žrtava

Predsjednik Srbije je objasnio da su Belivuk i Miljković uhapšeni na osnovu bioloških tragova i da ih je uhapsio inspektor Dejan Jović.

"Morao je da bude pometen iz policije jer ih je uhapsio", rekao je Vučić i dodao da su Belivuka čuvali ljudi iz policije i da potom volšebno dolazi do kontaminacije dokaza.

Vučić je ispričao je kako je tekla procedura ubijanja i mučenja žrtava u kući strave u Ritopeku. Objavljena je i fotografija na kojoj je prikazano golo tijelo žrtve koje je spremno za tranžiranje. 

"Nećemo reći o kom licu je riječ, previše bi bilo. Koristili su skalpel i nož da bi mogli da obilježe gdje će sjekirom pogoditi mjesto. Prvo ubiju žrtvu, a onda je okrenu na stomak i noževima naprave polja gde će sekirom udarati i tako istranžirati tijelo. Cijeli taj proces snimali su, a onda kada istranžiraju meso to su stavljali u korito i ponovo sve snimali. Previše je uznemirujuće sve ovo, nećemo više prikazivati", rekao je Vučić i dodao:

 Velja NevoljaFoto: Printscreen/TV Pink  

"Šest mjeseci su oni mučili ljude, poslije tri mjeseca je država krenula u akciju, morali smo da prikupimo dokaze da se ne bi izvukli svi. Iako djeluje da je to trajalo godinama, to nije istina. Šest mjeseci su oni uspjevali da rade sve te jezive stvari, ali sada im je došao kraj. Nastavit ćemo da tako radimo i da se obračunavamo sa kriminalom. Ne pada nam na pamet da radimo protiv bilo kog fudbalskog kluba, dajemo im pare i pomažemo, nemamo sukobe i ovo nema nikakve veze sa bilo kakvim navijačima. To odgovorno tvrdim i nek je svima to jasno", rekao je Vučić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...