RUSKA LEGENDA U NOVOM RUHU: Pogledajte kako izgleda redizajnirana Lada Niva, a cijena...

Varijanta Bronto ima prednju i stražnju blokadu diferencijala i ojačani ovjes.

  • Auto

  • 25. Jul. 2021  

  • 2

Lada je redizajnirala svoju radikalnu off-road verziju modela Niva. Model Niva Bronto dobio je novu unutrašnjost u kojoj na veliki ekran infotainmenta odmah možete zaboraviti. No, Ladi Nivi takve stvari nisu potrebne jer ona desetljećima preživljava zahvaljujući neponovljivim terenskim osobinama i diskontnoj cijeni.  

Nova je ploča s instrumentima, udobnija su i grijana sjedala, novi je klima uređaj.

U Ladi tvrde da su buka i vibracija smanjene.

alt

Ispod poklopca motora nalazi se 1,7-litreni benzinski motor s 83 KS i 129 Nm okretnog momenta. Kao i u svim varijantama Nive, snaga se prenosi na sva četiri kotača, a tu je i ručni mjenjač s pet brzina. Varijanta Bronto ima prednju i stražnju blokadu diferencijala i ojačani ovjes.

alt

Osnovna Niva košta oko 8.500 dolara u Rusiji, a za Bronto nije objavljena cijena. Inače, Bronto je bio neovisni tuner Nive, ali nakon uspjeha ovog terenskog modela Lada ga je kupila.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...