NEBULOZE ADVOKATA KRVNIKA KARADŽIĆA: Petronijević krivi Njemačku za profiterstvo od optužbi protiv Srba za genocid

"Umjesto da Veliku Britaniju zamijeni Francuska kao stalna članica Savjeta bezbjednosti UN-a i zemlja pobjednica u dva velika rata, na to mjesto je projektovana Njemačka," tvrdi Petronijević.

  • Mini market

  • 26. Jul. 2021  26. Jul. 2021

  • 0

Advokat Goran Petronijević ocijenio je da je optuživanje Srba da su genocidan narod interes globalnih sila, koje time žele da opravdaju tri svoja protupravna učešća u sukobima na Balkanu.

Petronijević je objasnio da je riječ o bombardovanju Republike Srpske 1994. i 1995. godine i intervenciji tokom rata na Kosovu i Metohiji 1999. godine, prenosi RTRS.

"To su bila tri protivpravna kriminalna akta koja treba opravdati, a to je ozbiljan motiv", rekao je Petronijević za Sputnjik.

On smatra da optužbe protiv Srba za genocid idu u prilog Njemačkoj, jer su se, kako kaže, još prije 20 godina pravili planovi o zamjeni sile vodilje u EU.

"Umjesto da Veliku Britaniju zamijeni Francuska kao stalna članica Savjeta bezbjednosti UN-a i zemlja pobjednica u dva velika rata, na to mjesto je projektovana Njemačka. Upravo se zbog njene istorije morao pronaći drugi krivac za sva zlodjela", tvrdi Petronijević.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...