AKO ĆETE NA PUT: U Crnoj Gori od petka nova pravila

Iz Ministarstva zdravlja Crne Gore podsjećaju da je najavljeno da će u noćnim klubovim, diskotekama i u unutrašnjosti ugostiteljskih objekata moći da borave samo oni koji ispunjavaju određene uslove.

  • Ekonomija

  • 26. Jul. 2021  26. Jul. 2021

  • 0

Crna Gora će, uoči pridruživanja EU digitalnom Covid-certifikatu, dobiti Nacionalnu digitalnu Covid-potvrdu koja treba da bude u upotrebi od petka, 30. jula, kada se očekuje da crnogorska Vlada objavi korigovane mjere u borbi protiv koronavirusa, saopćeno je iz Ministarstva zdravlja u Podgorici, prenosi Srna.

Iz Ministarstva zdravlja Crne Gore podsjećaju da je najavljeno da će u noćnim klubovim, diskotekama i u unutrašnjosti ugostiteljskih objekata moći da borave samo oni koji ispunjavaju određene uslove.

Nacionalna digitalna Covid-potvrda, po uzoru na EU digitalni Covid-certifikat, a koja će biti dodatni digitalni alat za kontrolu i upravljanje pandemijom, sadržavat će podatke, između ostalog, o tome da li je osoba vakcinisana u cijelosti ili je primila prvu dozu vakcine protiv koronavirusa.

U potvrdi se navodi datum i vrijeme negativnog PCR testa na Covid-19, a prihvata se negativan PCR test koji nije stariji od 72 sata.

Potvrda sadrži dokaz da je osoba preboljela virus, odnosno dokaz da je prošlo manje od 180 dana od pozitivnog PCR testa, dokaz o negativnom brzom antigenskom testu, a prihvata se BAT koji nije stariji od 48 sati.

Ministarstvo zdravlja Crne Gore implementira ovaj projekt u saradnji s UNDP-om.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...