PROPAST JE NEMINOVNA: Cure detalji sastanka u Banjoj Luci, jedna od opcija bila je i formiranje…

Nakon što su lideri srpskih stranaka, i vladajućih i opozicionih, neupitnim konsenzusom odbacili nametnute odluke visokog predstavnika Valentina Inzka, na sastanku je, kako saznaje N1, bilo zanimljivih rješenja i koraka.

  • Mini market

  • 27. Jul. 2021  27. Jul. 2021

  • 6

Narodna skupština RS u petak bi, kako je najavljeno, trebala da iza zatvorenih vrata raspravlja o dva zakonska rješenja.

Jedan je izmjena Krivičnog zakonika RS u dijelu koji kažnjivim kaznom zatvora dodaje i “nazivanje srpskog naroda genocidnim i Republike Srpske genocidnom tvorevinom”. Takvu mogućnost prvi je prije sastanka u NSRS novinarima kao prijedlog iznio lider PDP-a Branislav Borenović. Drugi zakon bio bi prijedlog Ujedinjene Srpske.

Vlada jedinstva kao rješenje za SNSD i koaliciju

Interesantno je da je lider SNSD-a Milorad Dodik na sastanku predložio i mogućnost široke vlade nacionalnog jedinstva. No, na toj temi se učesnici nisu mnogo zadržali.

Inače, ta ideja se već izvjesno vrijeme spominje u političkim kuloarima, i to kao dobro moguće efikasno rješenje za prevazilaženje problema unutar SNSD-a i koalicije, saznaje N1.

Zaključak koji je pročitao predsjednik parlamenta RS Nedjeljko Čubrilović: “Ne postoji legalni visoki predstavnik, odbacujemo saradnju s istim”, kako saznajemo iz pojedinih političkih stranaka, pogrešno je formulisan. Navodno, tvrde naši izvori sa sastanka o prekidu saradnje s novim visokim predstavnikom, nije bilo decidno ni govora ni dogovora.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...