STRAH U DODIKOVIM REDOVIMA: "Aktivisti SNSD-a primoravaju zaposlene da potpišu peticiju"

Poseban problem, ističe Stanić, predstavlja činjenica da aktivisti SNSD-a primoravaju zaposlene u javnoj upravi da potpišu peticiju.

  • Mini market

  • 28. Jul. 2021  28. Jul. 2021

  • 0

Šef Kluba poslanika SDS-a u NSRS Miladin Stanić istaknuo je da SNSD mimo dogovora nastavlja da prikuplja potpise za peticiju kojom od veoma važnog pitanja po kojem je postignut konsenzus lidera, sada želi da napravi stranačku kampanju.

"Iako je bio dogovor da se na Inzkove nametnute odredbe Krivičnog zakona reaguje institucionalno, kroz djelovanje Narodne skupštine RS i kroz povlačenje iz zajedničkih organa BiH, SNSD je nastavio sa stranačkom peticijom čiji je cilj uvlačanje građana Republike Srpske u ovo pitanje. Milorad Dodik očigledno, strahujući za svoju političku sudbinu, želi da se sakrije iza građana", poručio je Stanić.

Poseban problem, ističe Stanić, predstavlja činjenica da aktivisti SNSD-a primoravaju zaposlene u javnoj upravi da potpišu peticiju.

"Tokom jučerašnjeg dana, u 'Poštama Republike Srpske' je organizovano potpisivanje uz insistiranje da svi zaposleni moraju da potpišu. Takva je situacija i u drugim organima uprave. SNSD svjesno krši dogovor sa sastanka lidera političkih partija da se djeluje insititucionalno kako građani ne bi bili uvučeni u probleme", pojasnio je Stanić.

On je izrazio posebnu bojazan šta može biti s ličnim podacima koje SNSD, pod krinkom peticija, uzima od građana Republike Srpske, prenosi Srpskainfo.com.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...