ZORAN MILANOVIĆ NIJE POZVAN NA SPAJANJE PELJEŠKOG MOSTA: Evo šta je večeras rekao o njemu

Podsjetio je kako su planovi i pripreme gradnje mosta trajale skoro 16 godina.

  • Regija

  • 28. Jul. 2021  29. Jul. 2021

  • 0

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović izjavio je u srijedu da je Hrvatska Pelješki most čekala 16 godina dok je za neke jednako važne stvari čekala puno dulje, poručivši "kako je dobro da je most sada ovdje".

Milanović, inače, nije pozvan na večerašnje spajanje mosta, izvijestila je novinska agencija HINA.

"O nekim stvarima se duže priča pa se ne napravi ništa. Od 2005. godine, kada je prvi puta neko stavio Pelješki most u svoj program, prošlo je 16 godina. Čekala je Hrvatska puno duže na neke jednako važne i još veće stvari. Dobro je da je most sada ovdje", rekao je predsjednik Milanović u Veloj Luci na Korčuli.

Na izgradnju Pelješkog mosta, koji će, između ostalog, skratiti i putovanje do Vele Luke, Milanović se osvrnuo u prigodnom obraćanju na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Vela Luka.

Podsjetio je kako su planovi i pripreme izgradnje mosta trajale skoro 16 godina što, po njemu, nije jako dugo za tako veliki projekt.

Milanović je naveo i da je Vela Luka malo mjesto, ali da se bori za europske fondove te je poručio mještanima da i ubuduće koriste europski novac.

"Koristite evropske fondove, to je jedini smisao ove priče s Evropskom unijom. Ovaj evropski novac je naš novac i u teoriji ga ima duplo više od onoga što uplaćujemo. To treba iskoristiti", zaključio je predsjednik Republike.

Na sjednici su, uz prigodan program i prezentaciju budućeg rada Općine, načelnica Općine Vela Luka Katarina Gugić i predsjednik Općinskog vijeća Vela Luka Zoran Manestar uručili općinska javna priznanja zaslužnim pojedincima i udrugama te najuspješnijim sportašima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...