PROCURIO VIDEO: Vulin priznao zbog čega je objavio gnusne fotografije unakaženih tijela...

Ministar policije Srbije priznao je na taj način da je unaprijed znao šta su Belivuk i Miljković izjavili pred tužiocem i da su zbog toga odlučili da fotografije iz istrage objave na televiziji s nacionalnom frekvencijom.

  • Regija

  • 29. Jul. 2021  29. Jul. 2021

  • 2

Prije nego što je istraživački portal "Krik" prenio dio iskaza Veljka Belivuka, datog tužiocu, u kome navodi da je obavljao različite poslove za vlast, ministar policije Aleksandar Vulin objavio je na televiziji Pink fotografije na kojima se vide tijela ubijenih ljudi, odsječenih glava i udova.

“Jedan od razloga zašto smo objavili ove fotografije jeste da bi Srbija videla ko su ti ljudi, koji će nas tako blatiti i koji će izmišljati, lagati, raditi takve stvari”, rekao je, između ostalog, Vulin.

Ministar policije Srbije priznao je na taj način da je unaprijed znao šta su Belivuk i Miljković izjavili pred tužiocem i da su zbog toga odlučili da fotografije iz istrage objave na televiziji s nacionalnom frekvencijom. U prijevodu, nije postojao javni interes da se na televiziji s nacionalnom frekvencijom prikazuju fotografije na kojima se nalaze osakaćena tijela i odsječene glave žrtava, već je isključivo postojao interes Vučića i Vulina da se, kroz zloupotrebu istražnog materijala, zaštite od odgovornosti za uspon klana Veljka Belivuka, javlja Nova TV.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...