OPTUŽENIK I OSUĐENIK: Glavaš objavio fotografiju s druženja u Hercegovini, pljušte komentari

Jedan je napisao: "Kriminalac pored kriminalca... kada pogledamo tko je 'vodio' ovu zemlju, onda je sve jasno zašto smo danas tu gdje jesmo."

  • Regija

  • 29. Jul. 2021  29. Jul. 2021

  • 0

Branimir Glavaš, optuženik za ratne zločine, u Hercegovini se druži sa Zdravkom Mamićem, osuđenim zbog izvlačenja novca iz Dinama. Fotografija prijatelja, simbola vojnih i finansijskih dometa HDZ-ove Hrvatske, objavljena je jučer na Glavaševom Facebook profilu. S njima je i Glavašev unuk. U popratnom tekstu optuženik piše: "Ugodno večernje druženje i dogovor o prvom transferu za mog unuka Bornu. Samo je dilema Dinamo, Bayern ili PSG?" Uz to je i opaska da se Glavaš "osjeća sretno".

Glavaš kaže da je stvarao domovinu

Uslijedili su komentari, mahom fascinirani prizorom.

Index.hr bilježi tek dva-tri disonantna glasa. Jedan je napisao: "Kriminalac pored kriminalca... kada pogledamo tko je 'vodio' ovu zemlju, onda je sve jasno zašto smo danas tu gdje jesmo. Sramota za uniformu hrvatskog vojnika, a kamoli generala, sramota za pravnu državu što ova dvojica odavno zbog krađe nisu u zatvoru." Glavaš mu je odgovorio: "Ti od...i sa mog profila, glupane!" Komentator mu je uzvratio: "Kamo sreće da si ti od..bao od ove države, a ne nakrao se od ovog naroda i još se hvališ slikama s još jednim lopovom. Obitelj ne biraš, domovinu ne biraš, ali prijatelje imaš privilegiju birati, a tvoj izbor govori o tebi."

Glavaš je nastavio: "Pa, neću, valjda, tebe za prijatelja, takvog ograničenog. A Domovinu sam ti ja stvarao. Huljo."

I tako dalje, u sličnom tonu.

Glavašu se sudi za ratne zločine počinjene nad osječkim Srbima još 1991. godine. Već je bio pravosnažno osuđen, ali je Ustavni sud ukinuo presudu. Ponovljeno suđenje u Zagrebu teče sporo, a početkom jula Glavaševa odbrana zatražila je da se premjesti u Osijek, ali je Visoki kazneni sud to odbio. Na čelu Visokog kaznenog suda je Željko Horvatović. On je u maju 2009. godine predsjedavao sudskim vijećem zagrebačkog Županijskog suda, koje je prvostepeno osudilo Glavaša na deset godina zatvora.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...