DRAGAN MEKTIĆ UPOZORAVA: "Milorad Dodik u drugoj ruci drži nož…"

U toj vladi bili bi lideri partija u skladu s njihovom veličinom i učešćem u političkom životu Republike Srpske.

  • Mini market

  • 30. Jul. 2021  30. Jul. 2021

  • 2

Bivši ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić reagirao je na najnovije izjave člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lidera SNSD-a Milorada Dodika.

"Kad god Dodik jednom rukom pozove na jedinstvo, istovremeno u drugoj drži nož za zabiti ga u leđa", poručio je Mektić.

Podsjetimo, član Predsjendištva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik predložio je uvođenje koncentracione vlade u Republici Srpskoj. Obrazlažući ovu ideju, Dodik je rekao da je spreman da se povuče iz Predsjedništva BiH, kao i da to urade i svi poslanici u Parlamentu BiH i ministri u Vijeću ministara.

Cilj vlade nacionalnog jedinstva, kako je kazao Dodik, bio bi da se Republika Srpska vrati u ustavnu poziciju u vezi s Ustavom BiH, odnosno da se ponište sve nametnute odluke visokih predstavnika.

U toj vladi bili bi lideri partija u skladu s njihovom veličinom i učešćem u političkom životu Republike Srpske.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...