DRUŠTVENE MREŽE GORE: Dragan Mektić upozorio na Dodikov udar na Vučića, panična reakcija Denisa Šulića…

Ne stišavaju se reakcije na društvenim mrežama, nakon izjava Dževada Galijaševića o predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

  • Mini market

  • 20. Jun. 2022  20. Jun. 2022

  • 0

Svoj sud o svemu dao je i bivši ministar sigurnosti BiH, a danas državni parlamentarac Dragan Mektić.

„Ne smijemo zaboraviti da Galijašević nikada ne laje bez Dodikove saglasnosti. Ovo je Dodikova prethodnica i artiljerija po Vučiću i Srbiji. Vrlo opasna igra“, poručio je Mektić na Twitteru.

Podsjetimo, samozvani ekspert za terorizam na platnom spisku Milorada Dodika, Dževad Galijašević govorio je za Srpski radio Čikago o izdaji koju je počinio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Ljudi mi ovdje često kažu: znaš, Galijaševiću, mi često čujemo priču kako će Vučić izdati, ali on ne izdaje; već dugo čujemo priču da će izdati, a on ne izdaje. To je privid, to je loša procjena, jer on izdaje svaki dan – stvarajući uslove da se izgubi Kosovo. Briselski sprazum je bio izdaja – ZSO nije formirana kao politička zajednica. Izdaja je kada date državnu granicu Šiptarima da vode. Izdaja je kada im date bezbjednost i odbranu. Vučić je, dakle, kao miš grickao državnost i suverenost Srbije na Kosovu stvarajući uslove u kojima se on više ništa neće pitati", kazao je Galijašević, te dodao:

„Srbija nema mora, a Albanija izlazi na dva mora. Zato je Crna Gora strateško pitanje izlaska Srbije u svijet, a Srbi u Crnoj Gori su borci za tu stratešku dubinu i strateški značaj Srbije. Isto kao što su Srbi u Republici Srpskoj borci za stratešku dubinu Srbije na zapadu. Šta je Srbija bez Srba u Crnoj Gori i bez Republike Srpske i Kosova?

Otvoreni Balkan to ne može kompenzirati i ne može Soroš svojom medijskom imperijom sakriti sve što se radi oko nas – žrtvovana je Republika Srpska".

"Treba živjeti ovdje i vidjeti kako je Republika Srpska otpisana iz javnosti Srbije, iz političke uloge. Treba vidjeti kako je Vučić legalizovao Šmita. Dovoljno je bilo da on kao predsjednik države potpisnice Dejtonskog sporazuma prizna nelegalnog visokog predstavnika - on je time priznao sve posljedice djelovanja tog nelegalnog visokog predstanika, pa i ove posljedice koje sada svjedočimo - on mijenja postojeće zakone, on se miješa u predstojeće izbore. Jesmo li čuli reakciju o tome? Nismo", kazao je, između ostalog, Galijašević.

Njegove je izjave nešto ranije osudio i predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

No, niti tu nije bio kraj.

Nakon svega oglasio se i SNSD-ov potptredsjednik NSRS-a Denis Šulić, poručivši kako je „tužno  gledati opoziciju u Republici Srpskoj kako se dodvorava predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, kojem su, zaboravljaju, mnogo puta do sada okretali leđa“.

"Pokušavaju i danas opozicionari Srpske da kleveću predsjednika Srbije. Ovoga puta su promijenili taktiku, pa su tako preko mladih nada, poput SDS-ovog, Stevana Salatića koji kaže da je SNSD ta stranka, koja napada Vučića, prebacili lopticu na političke oponente. Salatić, očigledno zaboravlja kakav je stav SDS imao prije nekoliko godina po pitanju predsjednika Srbije, ali što je najvažnije, zaboravlja i kako je njegov politički saborac, Jelena Trivić pričala 2018. godine o Aleksandru Vučiću”, poručio je Šulić.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...