ŠTO BI REKLI MOSTARCI, "PUNI K`O BROD": Velež je pobjedom nad AEK-om zaradio pravo bogatstvo, ali to nije ništa prema onome što bi mogli zaraditi pobjedom u narednom krugu

Nogometaši Veleža priredili su senzaciju u drugom pretkolu Konferencijske lige pa su nakon jedanaesteraca izbacili grčki AEK u Atini.

  • Sport

  • 30. Jul. 2021  30. Jul. 2021

  • 1

Velež je za ovaj podvig dobio dodatnih 300.000 eura te je trenutno od evropska četiri meča zaradio 850.000 eura, što je svakako velika cifra s obzirom na situaciju bh. klubova.

Veleža u trećem pretkolu čeka švedski Elfsborg, koji je prethodno u drugom pretkolu deklasirao Milsami sa ukupnih 9:0.

U slučaju da prođe Elfsborg, Velež bi igrao u play-offu Konferencijske lige i bio bi nadomak grupne faze. Ako "Rođeni" prođu u play-off, imat će 400 hiljada od četvrtog pretkola i 750.000 eura za nastup u play-offu, što znači 1.150.000 eura.

Ako se plasiraju u grupnu fazu, briše se zarada od kvalifikacija i Velež bi, u tom slučaju, dobio 2,94 miliona eura za učešće u grupnoj fazi, a ondje bi za svaki bod ili pobjedu dobijao dodatni novac.

Pobjeda u grupnoj fazi donosi 500.000 eura, remi 166.000 eura. Za prvo mjesto u grupi dobija se dodatnih 650.000 eura, a drugome pripada 325.000 eura.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...