AKO GA NE ŽELITE: Kako sakriti Google Meet u Gmailu?

Tekst prenosimo sa hrvatskog Tportala.

  • HiTec

  • 31. Jul. 2021  31. Jul. 2021

  • 0

Google Meet je među nama još od travnja 2020. te je dostupan svima koji imaju Google račun.

Započinjanje video-konferencija pokreće se iz Gmailovog glavnog ekrana jednostavnim pritiskom na ikonice na lijevoj strani stranice.

Pitanje je, doduše, želite li koristiti Meet? Ako je odgovor na pitanje glasi "ne", sve dostupne komande za video-konferenciju gube smisao. Na sreću, komande za Meet je moguće sakriti, objašnjava Verge.

Prvo što morate napraviti je otvoriti Gmail, pritisnuti na zupčanik u gornjem desnom kutu i birati "See all settings".

Kliknite na "Chat and Meet" karticu i pored "Meet" oznake birajte "Hide the Meet section in the main menu" čime ćete sakriti komande za Google Meet. Sve što preostaje je sačuvati postavke klikom na "Save changes".

Ako nakon ovog ikad zaželite pristupiti Google Meetu, to možete napraviti odlaskom na službenu stranicu usluge.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...