ŠAROVIĆ NE KRIJE OGORČENJE: "Ukoliko visoki predstavnik bude koristio bonska ovlaštenja, to nije put ka rješenju"

"Nadam se da će se težiti rješenjima prihvatljivim za obje strane, a to znači da će u budućnosti sve odluke donositi parlamenti, a ne nijedan pojedinac."

  • Politika

  • 02. Avg. 2021  02. Avg. 2021

  • 5

"Mi moramo biti obazrivi i odgovorni, jer predstavljamo naš narod, i da u narednim danima vučemo mudre poteze. Ukoliko visoki predstavnik bude koristio bonska ovlaštenja, to nije put ka rješenju ove krize. Nadam se da će se težiti rješenjima prihvatljivim za obje strane, a to znači da će u budućnosti sve odluke donositi parlamenti, a ne nijedan pojedinac“, poručio je Mirko Šarović.

Кomentarišući inauguraciju Christiana Schmidta, rekao je da je odluka Valentina Inzka neutemeljena, ali je na nama da ne učinimo pogrešan korak, koji bi doveo do produbljivanja krize. 

"Rusija i Кina su poruke koje su iznijeli u Savjetu bezbjednosti, samo ponovile nakon saopštenja ambasadora PIC-a i čini se da Rusija ostaje na stavu neprihvatanja Inzkove odluke i neprihvatanju novog visokog predstavnika“, kazao je Šarović u Gacku.

"Mi moramo", kaže Šarović, "biti obazrivi i odgovorni, jer predstavljamo naš narod, i da u narednim danima vučemo mudre poteze."

"Ukoliko visoki predstavnik bude koristio bonska ovlaštenja, to nije put ka rješenju ove krize. Nadam se da će se težiti rješenjima prihvatljivim za obje strane, a to znači da će u budućnosti sve odluke donositi parlamenti, a ne nijedan pojedinac“, poručio je Šarović za BN TV.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...