"SB" NA LICU MJESTA: U Sarajevu počela sjednica Predsjedništva SDA, Izetbegović najavljuje "sudar" političara iz RS-a sa... (FOTO)

Danas se u Sarajevu održava sjednica Predsjedništva Stranke demokratske akcije.

  • Politika

  • 02. Avg. 2021  02. Avg. 2021

  • 3

Predsjedništvo Stranke demokratske akcije (SDA) na sjednici, koja je počela u Sarajevu, razgovarat će o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, obilježenoj odlukama visokog predstavnika i reakcijama u Republici Srpskoj, kazao je novinarima prije početka sjednice predsjednik SDA Bakir Izetbegović. 

Dodao je da će biti razmatrana i određena unutarstranačka pitanja, "uvođenje nekih povjereništava, dovršetak procesa rekonstukcija kantonalnih odbora".

Na pitanje šta očekuje od dolaska novog visokog predstavnika te kako će se razviti situacija u RS-u, kaže da u prvih mjesec dana neće biti ništa posebno, a onda će se političari iz RS-a neumitno sudariti s institucijama Bosne i Hercegovine, predstavnicima međunarodne zajednice, PIC-om i OHR-om i "ne bih rekao da će u tom sudaru moći da nadjačaju".

Kazao je kako u BiH mora biti mir, stabilnost, da se ne mogu negirati zločini, genocid, suprotstavljati presudama Haškog tribunala...

"Nadam se da će nakon augusta svi to shvatiti i da će se krenuti ka normalizaciji stanja u zemlji", izjavio je on.

Za novog visokog predstavnika Christiana Schmidta je kazao kako je to jedan političar od iskustva, odlučan i uspješan, koji iza sebe ima državu Njemačku i cijeli civilizirani svijet.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...