Gastro
NE MORATE ČEKATI DA SE TIJESTO DIGNE: Brze kiflice sa šunkom i sirom
18. Jun. 20250
Za pripremu ovih slatkih kiflica treba vam 20 minuta, jer se ne čeka ništa da odstoji i naraste, a ipak dobijamo kiflice koje se tope u ustima.
Gastro
03. Avg. 2021 03. Avg. 2021
0
Od ove mjere se dobije 48 kiflica.
Sastojci za tijesto:
Punjenje po izboru: pekmez i eurokrem
Priprema:
Umutiti omekšao maslac sa šećerom.
Dodati jaje i jogurt pa opet umutiti. Zatim dodati sve brašno, so i prašak za pecivo i mijesiti tijesto.
Prvo će vam se učiniti da je previše brašna, ali nije, nastavite da mijesite. Lagano prebacujte tijesto i brašno zajedno. Nema potrebe da stiskate jako. Na kraju, kada je skoro gotovo, pospite po stolu malo brašna, izvadite tijesto i na stolu lagano premijesite.
Dobijeno tijesto dijelite na dva dijela.
Uključite rernu na 200 stepeni da se zagrije.
Svaki dio uz malo brašna razvucite u krug.
Podijelite na 8 dijelova, pa onda svaki na 3, ali može i na dva.
Na svaki dio stavite na početak pekmez ili eurokrem ili čokoladu, naprimjer, pa prebacite donji dio tijesta preko nadjeva i onda oko nadjeva tijesto utapkajte prstom, da se lijepo zatvori, poslije samo urolajte kiflicu.
Poslažite u pleh i pecite dok ne krenu da rumene. Treba da ostanu svijetle. Kada dobiju po rubovima žutu boju ili blago porumene, gotove su. Ne brinite, i ako ih malo duže pecnete, bit će one savršene. Djeluju nepečeno, ali su pečene. Ostavite da se prohlade pa uvaljajte u šećer u prahu.
Prijatno!
Hayat
Mini market
"NIJE SE NI POTRUDIO DA ZAMAŽE OČI NARODU": Aleksandra Pandurević objavila fotografije luksuzne kuće Igora Dodika (FOTO)
Prije 5 min0
Evropa
MEĐUSOBNO PREPUCAVANJE: Švedski premijer optužio Orbana za "skandalozne laži"
Prije 11 min0
Show
PROSLAVIO GA NETFLIXOV DOKUMENTARAC: Poznati "varalica s Tindera" Simon Leviev uhapšen u Gruziji po potjernici Interpola
Prije 18 min0
Hronika
OBJAVLJENE PORUKE OSUMNJIČENOG ZA UBISTVO CHARLIEA KIRKA: Šalio se da je atentat izveo njegov dvojnik
Prije 19 min0
Gastro
STRUČNJACI ODGOVORILI NA VJEČNU DILEMU: Smije li se kuhani i pečeni krompir podgrijavati?
14. Sep. 20250
Gastro
TRIK JE VRLO JEDNOSTAVAN: Recept za domaći kruh pravi je hit na internetu, otkrijte i zašto… (VIDEO)
13. Sep. 20250
Gastro
SVAKA SOL NIJE ISTA: Evo šta trebate znati prije nego što idući put posegnete za soljenkom
Prije 22h0
Gastro
SAVRŠENI REZULTATI: Ova čarobna metoda uvijek sprječava lijepljenje kolača za kalup; Priprema je...
12. Sep. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.