NI NJEMU NIJE NIŠTA JASNO: Gradonačelnik Goražda pozvao Novalića da objasni šta se dešava s tunelom Hranjen

Obustava radova na tunelu izazvala je oštre reakcije i ogorčenje javnosti u Goraždu, ali i u cijeloj BiH.

  • Mini market

  • 04. Avg. 2021  04. Avg. 2021

  • 0

Zbog obustave radova na tunelu Hranjen, gradonačelnik Goražda Ernest Imamović pozvao je sve relevantne aktere koji imaju veze s realizacijom projekta, da na sastanku u Goraždu obrazlože šta se dešava sa projektom koji je najavljivan kao historijski.

Obustava radova na tunelu izazvala je oštre reakcije i ogorčenje javnosti u Goraždu, ali i u cijeloj BiH.

Zvanični poziv upućen je premijeru Vlade FBiH Fadilu Novaliću, premijerki BPK Goražde Aidi Obući, v. d. direktora JP "Autoceste"Elmedinu Voloderu i generalnom direktoru IPSA instituta Enku Hubaniću.

"Izgradnja tunela Hranjen je od strateškog značaja za građanke i građane Goražda, ali i cjelokupnog BPK Goražde. Uzimajući u obzir ovu činjenicu i veliku zainteresiranost javnosti Goražda o navedenoj izgradnji, pozivam vas na sastanak koji će se održati 6. augusta 2021. godine u 10 sati u sali Gradske uprave. Sastanak će biti prilika da se detaljno upoznamo o procesu izgradnje tunela Hranjen i svim izazovima s kojim se ova izgradnja suočava", piše u pozivu, prenosi "Klix".

Iz JP "Autoceste FBiH" jučer je i zvanično saopćeno da su radovi na tunelu obustavljeni, jer nisu osigurana sredstva za daljnju realizaciju projekta. Do danas je urađeno 37 posto radova na tunelu, za šta je utrošeno 97 posto od ukupne vrijednosti ugovorenih radova.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...