AMEL TUKA POSLAO PORUKU PRED DANAŠNJE FINALE: "Sanjamo zajedno..."

Od 14:05 sati, Tuka će pokušati da osvoji prvu medalju za Bosnu i Hercegovinu u historiji Igara, a u finale je ušao s vremenom 1:44,53.

  • Sport

  • 04. Avg. 2021  04. Avg. 2021

  • 1

Bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka nastupit će danas u finalu utrke na 800 metara na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Od 14:05 sati Tuka će pokušati da osvoji prvu medalju za Bosnu i Hercegovinu u historiji Igara, a u finale je ušao s vremenom 1:44,53.

Cijela Bosna i Hercegovina nestrpljivo iščekuje Tukin nastup, a on se oglasio pred utrku i poslao poruku svim navijačima.

"Bosanci i Hercegovci, vi ste moj vjetar u leđa... Sanjamo zajedno", napisao je Tuka.

Kladionice ne vjeruju u Amela

Amel Tuka odlično je trčao u polufinalnoj grupi, gdje je imao žestoku konkurenciju. Uspio je uzeti drugo mjesto s vremenom 1:44,53 i plasirati se u finale.

Međutim, kladionice ne vjeruju previše Amelu u ovom finalu i on je tek sedmi favorit za pobjedu.

Kvota na trijumf bh. atletičara u ovoj utrci je čak 26 i, ako vjerujete u Amela, možete ostvariti zaista sjajan dobitak.

Najveći favorit za zlato je Kenijac Ferguson Rotich. Kvota na njegovu pobjedu je 2,20, a iza njega je u finale "ugurani" Nijel Amos (3,75).

Mi se svakako nadamo da će Tuka proći prvi kroz cilj, ali za Bosnu i Hercegovinu bi eventualna medalja bila historijska, jer bi bila prva u historiji naše zemlje na Olimpijskim igrama.

Kvote za pobjedu na 800 metara:

Ferguson Rotich - 2,20
Nijel Amos - 3,75
Emmanuel Korir - 8,00
Clayton Murphy - 11,00
Peter Bol - 11,00
Patryk Dobek - 13,00
Amel Tuka - 26,00
Adrian Ben - 34,00
Gabriel Tual - 51,00

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...