AMBASADORICA BiH U GRČKOJ: Nakon požara u ovoj zemlji - "Niko od državljana BiH nije nam se javljao, a govorimo o dijelu..."

"...u kojem nema turista, tu je uglavnom lokalno stanovništvo. Nekoliko šumskih požara je buktalo prethodnih dana."

  • Društvo

  • 04. Avg. 2021  04. Avg. 2021

  • 0

Ambasadorica BiH u Grčkoj Milica Ristović-Krstić izjavila je za Srnu da je civilna zaštita na vrijeme počela evakuaciju stanovništva iz ugroženih područja u Grčkoj zbog požara, a najvažnije je da nema ljudskih žrtava.

"Niko od državljana BiH nije nam se javljao, a govorimo o dijelu u kojem nema turista, tu je uglavnom lokalno stanovništvo. Nekoliko šumskih požara je buktalo prethodnih dana, a od juče popodne je veliki požar zahvatio sjever Atine i grčko ostrvo Eviju",  istaknula je Milica Ristović-Krstić.

Dodala je da se Grčka suočila s najvećim toplotnim talasom u posljednjih 20 godina.

Istaknula je da je sinoć bilo priličino strašno, da je cijela Atina bila u dimu, jer je požar sa sjevera vrlo brzo postao nekontrolisan i približavao se naseljenom mjestu.

"Počele su da gore kuće, jedna poznata ergela konja na sjeveru Atine je zahvaćena požarom. Јako velika šumska površina je izgorjela, kao i određen broj stambenih objekata. Јutros je, takođe, Atina bila sva u dimu, zagađenost vazduha je bila jako velika, ali požar na sjeveru Atine je, zasad, lokalizovan i stavljen pod kontrolu i dim se lagano raščistio", istaknula je Krstićeva.

Napomenula je da je pričinjena ogromna materijalna šteta, ali da su najvažniji ljudski životi, koji su sačuvani.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...