NOVA AKVIZICIJA AUSTRIJANACA: Raiffeisen banka kupila banku u susjedstvu, ali ni to nije sve…

Banka ima vodeću poziciju u finansiranju agrobiznisa, s tržišnim udjelom većim od 20 posto.

  • Ekonomija

  • 06. Avg. 2021  06. Avg. 2021

  • 0

Raiffeisen banka u Srbiji kupila je Credit Agricole banku, uključujući i leasing kompaniju u njenom vlasništvu - CA Leasing Srbija.

Kako je saopštio Raiffeisen Bank International AG, potpisan je ugovor o akviziciji 100 posto dionica ove banke sa sjedištem u Novom Sadu.

Za uspješno okončanje ove transakcije neophodna su odobrenja regulatora, navodi se u saopštenju Raiffeisen Bank Internationala AG.

“Uvjereni smo da bi Credit Agricole banka i leasing na najbolji način upotpunili naše poslovanje u Srbiji, budući da njegujemo iste vrijednosti i poslovnu kulturu. Čvrsto vjerujem da bismo ovako osnaženi bili u prilici da još većem broju klijenata pružimo inovativne proizvode i dodatno unaprijedimo korisničko iskustvo”, izjavio je ovim povodom Zoran Petrović, predsjednik Izvršnog odbora Raiffeisen banke u Srbiji.

Johan Schtrobl, predsjednik Izvršnog odbora Raiffeisen Bank Internationala AG, istaknuo je da je Srbija za ovu bankarsku grupaciju veoma interesantno tržište i da nudi veliki potencijal rasta.

U saopštenju se ukazuje da Credit Agricole banka u Srbiji ima bazu od oko 356.000 klijenata. Banka ima vodeću poziciju u finansiranju agrobiznisa, s tržišnim udjelom većim od 20 posto.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...