"NE POSTOJI POLITIČKI PRISTUP PJEVAČA ROĐENOG U SARAJEVU...": Nastup Gorana Bregovića pred albanskom publikom uzburkao duhove, oglasila se i zamjenica gradonačelnika...

Poziv upućen Bregoviću na 15. Festival piva u Korči, od 18. do 22. augusta, izazvao je reakcije mnogih pjevača i javnih ličnosti sa Kosova, neki su čak otkazali učešće na Festivalu poput repera “Capital T”.

  • Kultura

  • 07. Avg. 2021  07. Avg. 2021

  • 1

Zamjenica gradonačelnika Korče Benilja Terova izjavila je da je muzičar Goran Bregović potvrdio nastup na Festivalu piva u tom albanskom gradu posljednjeg dana, 22. augusta, prenosi kosovski portal Ekonomija online.

Ona je dodala je da su pjevači sa Kosova otkazali učešće na Festivalu zbog prijetnji, kako su naveli, nacionalističkih grupa, prenio je Kosovo online.


Poziv upućen Bregoviću na 15. Festival piva u Korči, od 18. do 22. augusta, izazvao je reakcije mnogih pjevača i javnih ličnosti sa Kosova, neki su čak otkazali učešće na Festivalu poput repera “Capital T”.

Terova je potvrdila za prištinsku Gazetu ekspres da opština Korča ne namjerava da otkaže Bregovićevo učešće na Festivalu.

“Ne postoji politički pristup učešću pjevača rođenog u Sarajevu, čast nam je da nastupi i koliko mi znamo, a u pravu smo, nikada se nije pozicionirao ni protiv Albanaca ni protiv Kosovara”, rekla je Terova.

Komentarišući Bregovićevu pjesmu “Kalašnjikov” koja je, kako se navodi, srpskim paravojnim formacijama poslužila kao inspiracija za činjenje zločina na Kosovu, Terova je rekla da je ona nastala mnogo prije rata.

“Pjesma ’Kalašnjikov’ je vjerovatno bila korištena, ali ju je Bregović napisao mnogo prije rata, tako da Bregovića ne povlačimo sa Festivala piva”, rekla je Terova.


Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...