ZAGREBAČKI "NACIONAL" OBJAVIO BOMBU: Prodaje se Bandićeva luksuzna hacijenda u Hercegovini, snimke dronom otkrivaju sve…

Hercegovačko imanje bivšeg zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, čije je dosad nepoznate razmjere prije nekoliko dana otkrio i dronom snimio Nacional, Bandićeva klika bliska njegovoj obitelji u njeno je ime stavila na prodaju.

  • Regija

  • 08. Avg. 2021  

  • 1

Doznao je to Nacional od istog hercegovačkog izvora koji je Nacionalu nedavno omogućio uvid u najveći dio katastarskih čestica koje su otkrile razmjere Bandićeve hercegovačke imovine.

Prema tvrdnjama istog izvora, Bandićeva udovica Vesna dala je zeleno svjetlo da se ta imovina proda. Bandićeva klika koja tu prodaju nastoji realizirati za tu imovinu traži 850.000 eura, iako se isprva operiralo s podatkom da se za istu tu imovinu traži 300.000 eura.

Bandić je u Hercegovini raspolagao s najmanje 89.409 četvornih metara šume i zemljišta različite kvalitete, raspoređenih na tridesetak parcela. Nacional je precizno otkrio gdje se one nalaze i ko je upisan kao njihov vlasnik – to su njegova supruga Vesna i kći Ana-Marija. Ali to je samo onaj dio koji je upisan na njihova imena. Dio za Bandića čuvaju rođaci.

Zasigurno se najveći dio te određene prodajne cijene odnosi na dvije kuće – njegovu rodnu i jednu za koju se tvrdi da ju je za Bandića praktički čuvao jedan od njegovih rođaka, čiji je identitet poznat redakciji Nacionala.

O kakvom se luksuzu radi najbolje ilustriraju Nacionalove dronom napravljene snimke kuće s luksuzno uređenom okućnicom na Bandića brigu, koja obuhvaća voćnjak, vinograd i atraktivni uzidani bazen za kupanje. Osobe koje su Nacionalu dale precizne koordinate gdje se ta nepoznata Bandićeva imovina nalazi, a koje raspolažu neposrednim saznanjima o Bandićevim hercegovačkim investicijama, navode da je Bandić samo u izgradnju bazena u blizini obiteljske kuće investirao 50.000 eura.

Bandićeva obiteljska kuća, kao i većina spomenute imovine, nalazi se na području općine Grude, u katastarskoj općini Donji Mamići, na katastarskoj čestici 7787. Uvidom u tu katastarsku česticu jasno se vidi da piše da se radi o čestici pod nazivom kućište, ukupne površine 1135 četvornih metara. Na njoj se nalazi kuća površine 136 četvornih metara, zatim pašnjak veličine 500 četvornih metara, kao i pašnjak treće klase veličine 499 četvornih metara. Međutim, zračne snimke otkrivaju kako su nekretnine koje se nalaze na toj čestici zasigurno znatno veće od spomenutih 136 četvornih metara, piše „Nacional“.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...