"ON JE ZLIKOVAC, PODRŽAVA BREGOVIĆEV `KALAŠNJIKOV`…": Burne reakcije na nastup sarajevskog muzičara, oglasio se i profesor s Kosova…

Univerzitetski profesor Blerim Latifi objavio je na svom Facebook profilu da je albanski analitičar Mustafa Nano zlikovac, jer podržava dolazak muzičara Gorana Bregovića na nastup u Korču.

  • Mini market

  • 09. Avg. 2021  09. Avg. 2021

  • 0

Bregović je, kaže Latifi, svojom pjesmom "Kalašnjikov" inspirisao masakre na Kosovu. 

"Treba da se sjetite više od 12.000 Albanaca koje je ubila srpska država i 20.000 albanskih žena koje je ova država silovala, i više od 1.133 ubijene djece. Mustafa Nano je sada talac vulgarnog i folklornog nacionalizma", napisao je Latifi. 

Analitičar iz Albanije Mustafa Nano izjavio je da postoje Albanci koji žele da slušaju Bregovića i da Opština Korča ne može da odbije njegovo učešće na Festivalu piva samo zato što "to misle neki policajci i neki čuvari patriotizma". 

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...