ZASTUPNICA SDA PROZVALA VLADU KS: “Vakcinišimo se javno, osim ako se vi već niste u tajnosti…”

"...u trenucima u kojima je Kanton Sarajevo raspolagao vakcinama isključivo namijenjenim za prioritetne kategorije, poput zdravstvenih radnika", kazala je.

  • Mini market

  • 10. Avg. 2021  10. Avg. 2021

  • 1

Zastupnica SDA u Skupštini Kantona Sarajevo i predsjednica Glavnog odbora te stranke Jasmina Biščević-Tokić pozvala je članove Kantonalne vlade i zastupnike da se javno vakcinišu.

"S obzirom na, kako je to kazao ministar zdravstva Haris Vranić, vrlo mali odziv građana na poziv na vakcinaciju u Zetri te odbijanje vlasti da građanima omoguće vakcinisanje na više punktova, pozivam premijera i ministre u Vladi, ali i zastupnike u Skupštini Kantona Sarajevo, da se javno vakcinišu dostupnim vakcinama", navela je.

Na taj način bi, smatra Biščević-Tokić, ohrabrili građane da pristupe vakcinaciji te bi ličnim primjerima poslali javnosti snažnu poruku o potrebi vakcinisanja, koju sasvim sigurno ne može zamijeniti niti jedna marketinška kampanja plaćena budžetskim novcem.

"Također, time bi se demantovale optužbe i tvrdnje, u koje lično ne želim vjerovati i za koje se nadam da nisu tačne, da su se premijer, ministri, zastupnici vladajuće većine u Kantonu Sarajevo i njima bliske osobe već ranije vakcinisali u tajnosti, u trenucima u kojima je Kanton Sarajevo raspolagao vakcinama isključivo namijenjenim za prioritetne kategorije poput zdravstvenih radnika", kazala je.

Za kraj je izrazila nadu da će premijer, ministri u Vladi i kolege zastupnici postupiti odgovorno te se javno vakcinisati kako bi tim činom ohrabrili građane i omogućili bolju pripremljenost za najavljeni novi talas pandemije koronavirusa.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...