BIDEN, REZOLUTNO: "Ne žalim zbog povlačenja američke vojske, borite se za svoju državu..."

"Washington Post" prenio je izjavu neimenovanog američkog zvaničnika na osnovu vojnih procjena da bi prijestonica Kabul mogla da padne u ruke talibana za 90 dana.

  • Svijet

  • 11. Avg. 2021  11. Avg. 2021

  • 0

Predsjednik SAD-a Joe Biden izjavio je da ne žali zbog svoje odluke da poslije 20 godina povuče afganistanske trupe iz Afganistana, gdje talibani osvajaju sve veću teritoriju, prenosi Tanjug.

Biden je pozvao afganistanske lidere da se ujedine “u borbi za svoju državu”.

Talibani su od povlačenja američke vojske osvojili najmanje osam od 34 provincijske prijestonice i nastavljaju ofanzivu, prenosi BBC.

Biden je rekao da su Sjedinjene Države održale obećanje dato Afganistanu, kao što su zračna podrška, isplata plata vojnicima i snabdijevanje afganistanskih snaga hranom i opremom.

Kabul bi mogao pasti za 90 dana

Ali, dodao je da Afganistanci “moraju da se bore za sebe”.

"Washington Post" prenio je izjavu neimenovanog američkog zvaničnika na osnovu vojnih procjena da bi prijestonica Kabul mogla da padne u ruke talibana za 90 dana.

Samo u prošlom mjesecu u borbama talibana i vladinih snaga poginulo je više od hiljadu civila.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...