ZAHTJEV ZA DIZANJE HELIKOPTERA STIGAO U PREDSJEDNIŠTVO BiH: Komšić i Džaferović dali saglasnost, čeka se Dodik...

Okolić proslijedio zahtjev...

  • Vijesti

  • 11. Avg. 2021  12. Avg. 2021

  • 5

Zahtjev za "dizanje" helikoptera stigao u Predsjedništvo: Komšić i Džaferović dali saglasnost, čeka se Dodik

Nakon pisanja Oslobođenja, zahtjev za angažovanje helikoptera Oružanih snaga BiH u gašenju požara u hercegovačkim općinama, upućen je danas oko 17 sati iz Ministarstva odbrane u Predsjedništvo BiH. Ovu vijest je za Oslobođenje potvrdio generalni sekretar Predsjedništva BiH Zoran Đerić.

"Dobio sam putem maila taj zahtjev i, u skladu sa postojećim procedurama, odmah sam kontaktirao sva tri člana Predsjedništva BiH. Do sada sam dobio saglasnost za angažovanje helikoptera iz "H" i "B" kabineta (iz kabineta Željka Komšića i Šefika Džaferovića op.a.), dok se iz "S" kabineta još nisu javili, tako da je ova procedura još uvijek u toku", kazao nam je Đerić.

Podsjetio je da je, prema važećim zakonima i propisima, za "dizanje" helikoptera u slučaju gašenja požara potrebna saglasnost sva tri člana Predsjedništva BiH. Bez toga helikopteri ostaju "prizemljeni".

Zahtjev za korištenje helikoptera OSBiH upućen je radi pomoći pri gašenju požara na prostoru općina Široki Brijeg, Stolac i Tomislavgrad.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...