ODLIČNA SEZONA: Neum pun gostiju, evo kakva je atmosfera (VIDEO)

"Za sada je sezona jako dobra i ne možemo biti nezadovoljni", rekao je Krešić

  • Ekonomija

  • 14. Avg. 2021  

  • 0

Prva je polovina augusta i jedini hercegovački grad na moru pun je turista. U Neumu se ovih dana traži krevet, ali i mjesto na plaži više. Smještajni kapaciteti popunjeni su i sigurno je kako neumski ugostitelji mogu biti zadovoljni ovom turističkom sezonom.

To je nedavnom razgovoru za Hercegovina.info izjavio i Davor Krešić iz Udruženja hotelijera Neum.

"Za sada je sezona jako dobra i ne možemo biti nezadovoljni. Juni nam je bio odličan, juli vrlo dobar, a najave za august su također jako dobre. Ukoliko se nastavi u ovom ritmu mislim da ćemo imati uspješnu sezonu", kazao je Krešić.

I nastavilo se. Iako je Neum među rijetkima u 2020. godini, godini pandemije imao više nego dobru turističku sezonu, ova je još bolja.

Devedeset posto gostiju su oni domaći iz Bosne i Hercegovine, dok ostatak njih stiže iz stranih zemalja poput Poljske i Slovenije. Od prošle godine, kao jedna od pozitivnih posljedica pandemije po Neum su gosti iz Srbije. Što radi svih mjera na granicama, što radi brendiranja ovog mjesta u toj državi, broj turista iz Srbije u Neumu je sve veći.

Sinoć jako lijepi prizori iz Neuma. Neka se ljeto nastavi i traje što duže, piše Hercegovina.info.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...