JERINIĆ U STRAHU PRED DOLAZAK PATRIJARHA PORFIRIJA U DOBOJ: „Ima određenih službi koji pokušavaju da uruše srpsko jedinstvo, i preko pojedinih političara to i uspjevaju…“

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja, za ATV govorio je o sastanku političkih lidera iz RS-a sa patrijarhom, koji će se uskoro dogoditi u Doboju.

  • Politika

  • 16. Avg. 2021  

  • 2

„Ovo je veliki i istorijski događaj za Doboj, za Republiku Srpsku. Poslije 83 godine patrijarh je u prvoj posjeti Doboju, možemo reći da smo počastvovani, to je jedan od najvećih događaja za Doboj, za Republiku Srpsku. Pripreme su još u toku, ali bićemo spremni da dočekamo njegovu svetost“, rekao je Jerinić.

Govoreći o sastanku patrijarha Porfirija sa političkim liderima, Jerinić je rekao da je u novonastaloj situaciji potrebno da patrijarh SPC-a bude upozanat sa svim dešavinjima u BiH.

„Ja sam siguran da ćemo sa tog sastanka izaći još jedinstveniji i mislim da je ovaj momenat ključni istorijski moment i raduje me da će se i taj događaj desiti u Doboju“, kazao je Jerinić.

„Mislim da ima određenih službi koji pokušavaju da uruše to srpsko jedinstvo, i preko pojedinih političara i uspjevaju. Bitno je da svi lideri nađu zajednički imenitelj i da prevaziđu dnevno-političko politikanstvo, a da se bave jednom ozbiljnom politikom. Sve i jedna politička partija treba da bude svjesna svoje odgovornosti i treba zajednički da branimo jedan narod“, naglasio je Jerinić.

„Mislim da ima ljudi koji žele da smo stalno u nekim previranjima, nekim podjelama, a ne smijemo biti podijeljeni, pogotovo u ovim pitanjima koji su u interesu za srpski narod“, kazao je gradonačelnik Doboja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...