MAHIR DEVIĆ ŽESTOKO KRITIKOVAO VLADU KS: „Možda su i hiljade vakcina proturili „ispod ruke“ svojim stranačkim kolegama...“

"Ovo je samo vrh ledenog brijeg, kada su u pitanju ministri. Prema našim informacijama oni su to radili i prema svojim istaknutim članovima, direktorima preduzeća, upravnim i nadzornim odborima..."

  • Mini market

  • 16. Avg. 2021  

  • 1

Klub zastupnika Stranke demokratske akcije u Skupštini Kantona Sarajevo Mahir Dević kritikovao je Vladu KS i ministre jer su se vakcinisali “preko reda”.

“Iz ovih njihovih izjava, izjava ministra Katice, na najbolji način govori ovo što su oni uradili. Jasno se vidjelo u tim izjavama da on ne govori istinu”, kazao je Dević.

Poručio je da je aktuelnoj Vladi KS očigledno odgovarao centralizirani sistem vakcinacije zbog svih zloupotreba.

"Nije tu sigurno samo bila u pitanju Vlada KS, tu su u pitanju desetine i stotine vakcina, da ne kažem možda i hiljade koje su oni, na neki način, ispod ruke proturili. Ovo je samo vrh ledenog brijeg, kada su u pitanju ministri. Prema našim informacijama oni su to radili i prema svojim istaknutim članovima, direktorima preduzeća, upravnim i nadzornim odborima, stranačkim kolegama. Potpuno je logično da sistem vakcinacije bude dostupan građanima, da svaka općina ima otvoren bar jedan punkt koji će, prije svega, biti otvorena za stare ljude”, naveo je Dević u razgovoru za N1.

Otkrio je da se on nije vakcinisao.

"Kolega Zahiragić također nije, mislim da kolegica Jasmina Biščević jeste zato što je ona zdravstveni radnik", poručio je.

Kako je kazao, zastupnici u Skupštini KS su se trebali zajedno vakcinisati kako bi poslali poruku jedinstva u borbi protiv koronavirusa.

“Očigledno je da su oni ovo uradili prije i onda nisu bili u prilici da naprave jedan takav koncept promocije jer su se vakcinisali prije nego što su obični građani imali mogućnost da se vakcinišu”, naveo je Dević.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...