POČELA VAKCINACIJA GRAĐANA NA PUNKTOVIMA PO OPĆINAMA: Evo gdje se u Kantonu Sarajevo možete vakcinisati

Građani će moći birati između vakcina Sinopharm i AstraZeneca

  • Vijesti

  • 23. Avg. 2021  23. Avg. 2021

  • 0

Danas je u Sarajevu počela vakcinacija građana na punktovima u općinama Ilijaš, Vogošća i Hadžići. Punktovi za vakcinisanje u domovima zdravlja Ilijaš, Vogošća i Hadžići jutros su počeli s radom.

Tokom ove sedmice bit će otvoreni i punktovi u domovima zdravlja Trnovo i Ilidža, potvrdila je ovo za Oslobođenje glasnogovornica Ministarstva zdravstva Mirna Pecikoza.

Na ove vakcinalne punktove u kontinuitetu će biti isporučivane tražene količine vakcina, što će biti određeno iskazanim potrebama stanovnika ovih općina.

I na ovim punktovima, kao i na Zetri, od sutra će građani moći birati između vakcina Sinopharm i AstraZeneca.

- Bitno je napomenuti da građani moraju doći na revakcinaciju na onaj punkt na kojem su primili prvu dozu - naglašavaju iz Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo.

A iz Radne grupe za organizaciju vakcinacije u KS ističu kako vakcine Pfizer i dalje nema ni na jednom punktu, kao i da nemaju najave Federalnog zavoda za javno zdravstvo kada bi određene količine mogle stići.

- Neophodne količine ove vakcine za revakcinaciju posebnih prioritetnih grupa su osigurane - naglašavaju iz Radne grupe.

Prema preporukama Stručnog savjetodavnog tijela za imunizaciju i najavi Zavoda za javno zdravstvo KS skraćuje se period revakcinacije vakcinom AstraZeneca sa 10 do 12 sedmica na šest sedmica, saopćeno je iz služba za protokol i press KS.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...