OTROVNA ZMIJA UGRIZLA SEDMOGODIŠNJE DIJETE: "Došli su po loptu, ujela ga je za lijevu ruku”

"Tražim riđovku koja je ugrizla dijete koje se igralo tu na dječjem igralištu", kaže Darko Karamazan

  • Hronika

  • 24. Avg. 2021  24. Avg. 2021

  • 1

U ponedjeljak, 23. augusta, na dječjem igralištu u Slavonskom Brodu riđovka je ugrizla 7-godišnjeg dječaka. Na teren su odmah došli i zmijolovci – Darko Karamazan i Vlado Lađarević.

"Tražim riđovku koja je ugrizla dijete koje se igralo tu na dječjem igralištu, te su tu došli po loptu, i tu je bila riđovka, koja je njega ujela za lijevu ruku, dio dlana, otac ga je odveo na hitnu gdje je zbrinut, i sada je na promatranju, liječenju”, rekao je Karamazan za SB Online.

To je, objašnjava, jedna od tri zmije otrovnice u Hrvatskoj. “Izuzetno je otrovna, otrov je dosta jak, pogotovo od naše riđovke koja obitava ovdje od Nove Gradiške pa do Babine Grede. Trebaju se ljudi pripaziti, posljedice mogu biti različite”, dodaje.

Zmijolovac Karamazan kaže da je vjerojatno bio samo “suhi ugriz” – zmija nije ispustila otrov. Kada je ugriz “mokar”, tada poplavi ruka, nastaju plikovi i posljedice su daleko veće.

“Kada bih građanima poručio da se ne boje, onda bi to bilo glupo. Uvijek se treba paziti”, izjavio je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...