U EKSPLOZIJI KOD AERODROMA U KABULU: Najmanje 60 mrtvih, a povrijeđeno više od...

Talibani su prethodno potvrdili smrt 11 ljudi, a naveli su da su među ranjenima i talibanski čuvari.

  • Svijet

  • 26. Avg. 2021  

  • 0

U Kabulu je nešto poslije 15:30 po evropskom vremenu odjeknula velika eksplozija. Dogodila se na ulazu u kabulsku zračnu luku, kod tzv. Abbey Gatea. Potvrđena je i druga eksplozija, koja se dogodila kod hotela Baron, od zračne luke udaljenog nekoliko stotina metara. 

U napadima je poginulo najmanje 60 ljudi, a povrijeđenih je više od 140, uključujući strane državljane i djecu.

Ubijeno je, prema neslužbenim informacijama, i najmanje 12 američkih vojnika, a nekoliko desetaka ih je ranjeno. Talibani su prethodno potvrdili smrt 11 ljudi, a naveli su da su među ranjenima i talibanski čuvari, prenosi Index.

Oglasio se i talibanski glasnogovornik Zabiullah Mujahid, koji je poručio kako su talibani Amerikance upozorili na moguće napade terorističkih grupa poput ISIS-a.

"Talibani su predani međunarodnoj zajednici i neće dopustiti teroristima da koriste Afganistan kao bazu za svoje operacije. Talibani su upozorili američke trupe na moguće terorističke skupine poput ISIS-a", stoji u poruci Mujahida.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...