KRAJ PRIČE: Ronaldo je bivši igrač Juventusa, Portugalac je pokupio svoje stvari iz svlačionice...

Problem je dosad predstavljala odšteta jer je Juve u zadnjoj godini njegovog ugovora tražio za Cristiana između 25 i 30 miliona eura.

  • Sport

  • 27. Avg. 2021  

  • 0

Ugledni talijanski mediji poput La Gazzette dello Sport i Sky Sporta objavili su da je završena trogodišnja saradnja Juventusa i Cristiana Ronalda.

Suradnik Sky Sporta i stručnjak za transfere Fabrizio Romano objavio je kako je Cristiano zatražio odlazak iz Stare dame što je prije moguće.

Nakon što je Portugalčev agent Jorge Mendes održao višesatne sastanke s predstavništvom Juventusa, ali i Manchester Cityja, obznanjeno je da je C. Ronaldo sam zatražio od kluba da ga proda prije kraja ljetnoga prijelaznog roka.

Problem je dosad predstavljala odšteta jer je Juve u zadnjoj godini njegovog ugovora tražio za Cristiana između 25 i 30 miliona eura, a sada je City to pristao platiti.

Prema izvještajima od četvrtka, Manchester City i Mendes još rade na ugovoru. Gianluca Di Marzio iz Sky Sport Italije izvijestio je kasno sinoć da su Građani ponudili Ronaldu dvogodišnji ugovor do 2023. godine vrijedan oko 15 miliona eura neto po sezoni, što bi bilo veliko smanjenje s 31 miliona eura koliko trenutno zarađuje u Juventusu.

Očekuje se da transfer bude okončan danas.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...