SVIJET JE NA NOGAMA: Američki predsjednik Joe Biden naredio plan za udar na Islamsku državu...

Biden je rekao da je vojnim zapovjednicima naredio da razviju operativne planove za napad na čelnike i infrastrukturu ISIS-K-a.

  • Svijet

  • 27. Avg. 2021  

  • 1

Američki predsjednik Joe Biden je poginule američke vojnike nazvao herojima koji su spašavali živote drugih. Izrazio je sućut porodicama poginulih vojnika i Afganistanaca.

Odgovornost za napade preuzela je Islamska država. Biden je u obraćanju spomenuo takozvani ISIS-K, afganistansku podružnicu Islamske države.

- Onima koji su izveli ovaj napad, kao i onima koji Americi žele zlo, znajte ovo - nećemo oprostiti, nećemo zaboraviti. Pronaći ćemo vas i natjerati da platite, poručio je Biden.

Biden je rekao da je vojnim zapovjednicima naredio da razviju operativne planove za napad na čelnike i infrastrukturu ISIS-K-a.

- Odgovorit ćemo silom i preciznošću u svoje vrijeme, na mjestu i na način koji odaberemo, rekao je Biden.

Rekao je da će se evakuacija nastaviti.

- Teroristi ISIS-a neće pobijediti. Spasit ćemo Amerikance. Izvući ćemo naše afganistanske saveznike. Naša misija će se nastaviti, dodao je.

- Amerika neće biti zastrašena, poručio je Biden.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...