NAPETOST RASTE: Poljska počela gradnju ograde na granici s Bjelorusijom, Lukašenko ima novi plan...

Unija tvrdi da bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko vodi “hibridni rat”

  • Svijet

  • 27. Avg. 2021  

  • 0

Poljski vojnici počeli su postavljati ogradu na granici s Bjelorusijom, dok najveća istočna članica Evropske unije poduzima korake za suzbijanje ilegalnih prelazaka granice.

Unija tvrdi da bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko vodi “hibridni rat” koristeći migrante kako bi pritisnuo EU zbog sankcija koje mu je uvela, a izgradnja zida dio je napora Poljske da pojača graničnu sigurnost na istočnoj strani EU-a, prenosi Fena, pozivajući se na Reuters.

“Gotovo tri kilometra ograde podignuto je od srijede”, napisao je poljski ministar odbrane Mariusz Blaszczak na Twitteru, dodajući da gotovo 1.800 vojnika podržava graničnu stražu.

Poljska kaže da odgovornost za migrante snosi Bjelorusija.

Premijer je ove sedmice rekao da je Minsk odbio konvoj humanitarne pomoći koji je ponudila Poljska.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...