U BAYERNU KONSTERNIRANI: "Kako je ovo što radi PSG u skladu s pravilima"?

S druge strane, jasno je da PSG ima neograničeni izvor novca, iza njega stoji cijela država Katar i vladajuća dinastija Al Thani preko fondacije Qatar Investment Authority čije je poslovanje ocijenjeno kao netransparentno.

  • Sport

  • 27. Avg. 2021  

  • 0

U Münchenu se pitaju kako je moguće da Parižani ispunjavaju kriterije financijskog fair-playa što se plaća igrača tiče, a primjer Barcelone je tu vrlo poučan.

Katalonci su, naime, trošili 103% prihoda na plaće svih zasposlenih u klubu, nestvarno, ali istinito. Nije ni čudo da su dužni oko 1,5 milijardi eura. S druge strane, jasno je da PSG ima neograničeni izvor novca, iza njega stoji cijela država Katar i vladajuća dinastija Al Thani preko fondacije Qatar Investment Authority čije je poslovanje ocijenjeno kao netransparentno. No, nakon što je UEFA zbog pandemije olabavila pravila financijskog fair playa upravo je PSG krenuo u ofanzivu, te ovog ljeta stvorio zvjezdanu postavu koja bi napokon mogla otići do kraja u Ligi prvaka.

- Još uvijek pokušavam shvatiti kako funkcionira financijski fair-play - kaže predsjednik Bayerna Herbert Hainer i nastavlja...

- Zanima me kako je ovo što radi PSG u skladu s pravilima UEFA-e, a nadam se da će i drugi klubovi postaviti isto pitanje. Ne želim unaprijed osuđivati, ali čudno je da to mogu, nisu u pitanju odštete, nego visina plaća igrača. Kada čujem da će samo Messi godišnje zaraditi 40 miliona eura neto, što je zapravo duplo u bruto iznosu, pitam se koliko drugi dobivaju - pita se Hainer.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...